Kikert- og søtpotetcurry - oppskrift
En lun og god rett til å lage på bålet eller på stormkjøkken.
- Familiespeidere (0-6 år),
- Oppdagere (6-7 år),
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Kort (0-30 min),
- Mellom (30-90 min)
- Mat,
- Miljø
Retten er vegetarisk.
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra Ut på tur med primus.
- Skrell søtpotet og gulrøtter.
- Kutt opp søtpotet, gulrot, løk og chili.
- Kok søtpotet og gulrot i omtrent 10 minutter eller til de er møre.
- Hell av vannet og tilsett løk og krydder.
- Tilsett kikerter og hakkede tomater, og la det koke opp.
- La gryta putre noen minutter før du tilsetter kokosmelk og currypaste.
- La gryta stå på lav varme mens du koker risen i en annen kjele.
TIPS: For at matlagingen skal gå fortest mulig på tur, kan du gjøre punkt 1-2 i forkant av turen og ta med de oppkuttede grønnsakene i en boks.
Toppbilde: Harald Undheim
UTSTYR
Oppskriften holder til 2 porsjoner.
Ingredienser
- 1 stor søtpotet
- 4 gulrøtter
- 1 liten lø
- 1 boks kikerter
- 1 boks hakkede tomater
- 1 pose boil-inbag-ris
- 1 boks kokosmelk
- 2 ss garam masala
- 2 ss karripulver
- 1-3 ts currypaste
- Litt chili
- Litt ingefær
Annet utstyr
- Kjele
- Stormkjøkken, bål eller komfyr
- Kniv
- Skjærefjøl
- Eventuelt en boks til oppkuttede grønnsaker