BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra Ut på tur med primus.

  1. Skrell søtpotet og gulrøtter.
  2. Kutt opp søtpotet, gulrot, løk og chili.
  3. Kok søtpotet og gulrot i omtrent 10 minutter eller til de er møre.
  4. Hell av vannet og tilsett løk og krydder.
  5. Tilsett kikerter og hakkede tomater, og la det koke opp.
  6. La gryta putre noen minutter før du tilsetter kokosmelk og currypaste.
  7. La gryta stå på lav varme mens du koker risen i en annen kjele.
     

TIPS: For at matlagingen skal gå fortest mulig på tur, kan du gjøre punkt 1-2 i forkant av turen og ta med de oppkuttede grønnsakene i en boks. 
 

Toppbilde: Harald Undheim
 

UTSTYR

Oppskriften holder til 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 stor søtpotet
  • 4 gulrøtter
  • 1 liten lø
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 pose boil-inbag-ris
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss karripulver
  • 1-3 ts currypaste
  • Litt chili
  • Litt ingefær

Annet utstyr

  • Kjele
  • Stormkjøkken, bål eller komfyr
  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Eventuelt en boks til oppkuttede grønnsaker