Ris pilau - en matrett fra Tanzania
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Kort (0-30 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra Strømmen KFUK-KFUM-speiderne.
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
-
Ta en stor kjele, og varm oljen på medium varme. Ha i ris og løk og rør til risen begynner å bli hvit.
-
Tilsett hvitløk, ingefær og pilaukrydder. Rør til hvitløken blirgjennomsiktig.
-
I en separat bolle blander du sammen kokosmelk og 1 1/2 dl kyllingbuljong. Tilsett den flytende blandingen til risen.
-
Sett lokk på kjelen og skru ned temperaturen til den laveste settingen på komfyren. Tilsett gradvis resten av kyllingbuljongentil risen er gjennomkokt.
Ufurahie chakula chako (Nyt maten din)
UTSTYR
Ingredienser
Pilau krydderblanding:
- 1 1/2 spiseskje spisskummen
- 1 spiseskje kardemomme
- 1/2 teskje svart pepper
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje nellik
Ris pilau
- 2,5 dl Basmatiris
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 dl løk
- 1 spiseskje presset hvitløk
- 1 spiseskje presset ingefær
- 1 1/2 spiseskje pilaukrydder
- 5–7 dl kyllingbuljong
- 1 1/2 dl kokosmelk
- Salt
Annet utstyr
- Kjele
- Bolle
- Komfyr
- Røreredskaper