Ris pilau - en matrett fra Tanzania
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Kort (0-30 min)
- Mat
Oppskriften er hentet fra Strømmen KFUK-KFUM-speiderne.
Bruk en stor kjele, og varm oljen på medium varme. Ha i ris ogløk og rør til risen begynner å bli hvit.
Tilsett hvitløk, ingefær og pilaukrydder. Rør til hvitløken blirgjennomsiktig.
I en separat bolle blander du sammen kokosmelk og 1 1/2 dl kyllingbuljong. Tilsett den flytende blandingen til risen.
Sett lokk på kjelen og skru ned temperaturen til den laveste settingenpå komfyren. Tilsett gradvis resten av kyllingbuljongentil risen er gjennomkokt.
UTSTYR
Pilau krydderblanding:
1 1/2 spiseskje spisskummen
1 spiseskje kardemomme
1/2 teskje svart pepper
1/2 teskje kanel
1/2 teskje nellik
Ris pilau
2,5 dl Basmatiris
2 spiseskjeer olivenolje
1/2 dl løk
1 spiseskje presset hvitløk
1 spiseskje presset ingefær
1 1/2 spiseskje pilaukrydder
5–7 dl kyllingbuljong
1 1/2 dl kokosmelk
Salt
Kjele
Bolle
Komfyr
Røreredskaper