BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra Strømmen KFUK-KFUM-speiderne.

SLIK GJØR DU

  1. Ha oljen i en stor kjele og varm den på medium varme.
  2. Ha i ris og løk. Rør til risen begynner å bli hvit. 
  3. Tilsett hvitløk, ingefær og og pilaukrydder. Rør til hvitløken blir gjennomsiktig.
  4. Bland sammen kokosmelk og 1 1/dl av kyllingbuljongen i en egen bolle. 
  5. Tilsett kokosmelkblandingen i risen.
  6. Sett lokk på kjelen og skru ned temperaturen til den laveste temperaturen.
  7. Tilsett litt og litt av kyllingbuljongen til risen er gjennomkokt. 
  8. Server gjerne til stekt kjøtt eller spis retten alene.
     

Ufurahie chakula chako - Nyt maten din
 

UTSTYR

Oppskriften holder til

Ingredienser

  • Pilau krydderblanding:
    • 1 1/ ss spisskummen
    • 1 ss kardemomme
    • 1/ ts svart pepper
    • 1/ ts kanel
    • 1/ ts nellik
  • 1/2 dl Basmatiris
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/dl løk
  • 1 spiseskje presset hvitløk
  • 1 spiseskje presset ingefær
  • 1 1/2 spiseskje pilaukrydder
  • 5–7 dl kyllingbuljong
  • 1 1/2 dl kokosmelk
  • Salt

Annet utstyr

  • Kjele
  • Bolle
  • Komfyr, stormkjøkken eller bål
  • Målebeger
  • Sleiv
  • Øse
  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Tallerken og bestikk