I sterk sol må man passe på huden så den ikke blir solbrent. Solbrent hud regnes som en 1. gradsforbrenning. Det kan føre til skader på huden og øker risikoen for hud- og føflekkreft.

Å smøre seg med solkrem er det mest effektive man kan gjøre for å forhindre solbrenthet. Alle solkremer er merket med faktor. Denne forteller hvor mange ganger lenger man kan være ute i solen uten å bli brent enn hvis man ikke har solkrem på. Kan du for eksempel være ute i solen i 20 minutter uten å bli brent kan du, hvis du har smurt deg med faktor 15, være ute i solen i 15x20 minutter. For at solkremen skal virke best mulig må man bruke nok slik at man får et jevnt lag over hele huden og huske å smøre seg på nytt etter man har badet. 

På dager med sterk sol er det lurt å holde seg i skyggen når solen er sterkest fra klokken 12 til klokken 14. Man kan også dekke til huden med klær.

Hvis man har blitt solbrent behandles dette på samme måte som overfladiske brannskader. Området kjøles ned i minst 20 minutter. Man kan også smøre på avkjølende krem eller gele.