Kiri buth melkeris -en matrett fra Sri Lanka
Hensikten med denne aktiviteten er å lage god mat sammen og å lære noe om hvordan speidere på Sri Lanka lever. Denne enkle og smakfulle kokosrisen serveres helst som en del av et måltid.
- Stifinnere
- Vandrere
- Mat
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Kok opp ris og vann i en kasserolle.
- Risen skal koke over svak varme til den er myk.
- Når risen er klar tilsetter du kokosmelk og salt og blander alt godt.
- Legg på lokk og la det koke på svak varme til kokosmelka er kokt inn i risen.
- Hell melkerisen i en vid form og fordel den utover.
- Vent til risen er avkjølt før du skjærer den i små serveringsbiter.
Boun appètit
UTSTYR
Ingredienser
-
250 g ris
-
2,5 dl vann
-
3,75dl kokosmelk
-
1/2 ts salt
Annet utstyr
- Kasserolle
- Bål eller komfur