BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Denne oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen maismel og vann og rør det til en tykk suppe.
  2. La røren stå til gjæring over natten. Dette gjør at pannekakene får en syrlig smak. 
  3. Smør panna eller takka med olje før steking.
  4. Bruk øse og smør deigen utover stekeflaten. 
  5. Når pannekakene har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden. 
     

TIPS: Bytt ut 2 dl maismel med 3 dl hvetemel og bruk 1 dl mindre vann for å få kisera som henger bedre sammen under steking. I Sudan bruker de palmeblader til å smøre røren utover stekeflaten.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 7 dl maismel
  • 5 dl vann
  • Olje til steking

Annet utstyr

  • Stekepanne eller takke
  • Stekespade
  • Komfyr, bål eller stormkjøkken