Kisera - oppskrift
- Mat
 
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Denne oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
SLIK GJØR DU
- Bland sammen maismel og vann og rør det til en tykk suppe.
 - La røren stå til gjæring over natten. Dette gjør at pannekakene får en syrlig smak.
 - Smør panna eller takka med olje før steking.
 - Bruk øse og smør deigen utover stekeflaten.
 - Når pannekakene har stivnet, kan den brettes eller stekes gyllen på den andre siden. 
 
TIPS: Bytt ut 2 dl maismel med 3 dl hvetemel og bruk 1 dl mindre vann for å få kisera som henger bedre sammen under steking. I Sudan bruker de palmeblader til å smøre røren utover stekeflaten.
 
UTSTYR
Ingredienser
- 7 dl maismel
 - 5 dl vann
 - Olje til steking
 
Annet utstyr
- Stekepanne eller takke
 - Stekespade
 - Komfyr, bål eller stormkjøkken