Biff med saus, matrett fra Madagaskar - oppskrift
Lag mat fra Madagaskar.
            
        - Stifinnere (8-9 år),
 - Vandrere (10-15 år),
 - Rovere (16-25 år)
 
- Lang (90-180 min)
 
- Mat
 
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
- Vask kjøttet og kutt det opp i passe store biter.
 - Legg kjøttet i vann med litt salt i og kok det på lav varme i omtrent en time.
 - Ta kjøttet ut av vannet.
 - Kutt opp løk, hvitløk, tomat, timian og laurbærblad, og bland dem sammen i varm olje.
 - Skjær kjøttet i mindre biter og ha det i blandingen.
 - Rør godt om.
 - Hell i kjøttkraften (vannet kjøttet har kokt i).
 - Legg lokk på gryta og kok det i en time til på svak varme.
 - Server med ris eller makaroni.
 
UTSTYR
Ingredienser
- 750 g biffkjøtt
 - 1 hvitløk
 - 2 løk
 - 2 tomater
 - salt
 - timian
 - laurbærblad
 - 5 spiseskjeer soyaolje
 
Annet utstyr
- Kniv
 - Gryte med lokk
 - Bål eller komfyr
 - Sleiv
 - Skjærefjøl