Biff med saus -en matrett fra Madagaskar
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Lang (90-180 min)
- Mat
Denne oppskrifta er henta frå KFUK-KFUM Global.
Vask kjøtet og kutt det opp.
Legg kjøtet i saltvatn og kok det på lav varme i ein time.
Ta kjøtet ut av kjøtkrafta.
Bland løk, kvitløk, tomat, timian og laurbærblad i varm olje.
Skjer kjøtet i stykker og ha det i denne blandinga.
Rør godt om.
Hell i kjøtkrafta, legg lok på gryta og kok i ein time med svak varme.
Du kan bruke trykk-kokar, men då blir koketida kortare.
Server med ris eller makaroni.
UTSTYR
750 g biff-kjøt
1 kvitløk
2 løk
2 tomatar
Salt
Timian
Laurbærblad
5 spiseskeier soyaolje
Kniv
Gryte
Bål eller komfyr
Sleiv