Dette trenger du til 1 personer

1 dl mel, hvitt blandet med noe sammalt mel.

0,5 dl vann, håndvarmt

Litt salt

Lederen kan lage deigen hjemme, eller ta med alle ingrediensene og en stor bolle, eventuelt en bolle pr patrulje, og lage deigen på tur.

Det går også an å gi alle speiderne hver sin brødpose som de kan kna deigen oppi. Pass på at de ikke tar for mye vann.

Fremgangsmåte:

Kna deigen godt. Ha litt mel på bordet slik at deigen ikke fester seg i bordet. Dersom deigen klistrer seg til hendene kan du bruke litt mel. Kna til deigen er myk og god å arbeide med.

Del deigen i emner og kjevle ut til lompestørrelse. Pass på at det ikke er for mye mel på chapatien når du skal steke.

Stek chapatien på ganske sterk varme. Først til den begynner å blære seg. Da snur du den og klemmer lufta ut med en stekespade. Når du slipper, begynner den å blåse seg opp igjen. Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt så den ikke smaker rå deig.

Legg de ferdige chapatiene utover, gjerne på rist.

Server med ris og dal.

 

Utstyr


1 dl mel pr speider

Målebeger

Vann

Sleiv

Bolle

Brødposer

Stormkjøkken

Fyrstikker

Stekespade