BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
Dere kan enten lage deigen hjemme, eller ta med alle ingrediensene og en bolle eller brødposer, og lage deigen på tur. 

INGREDIENSER

Til 1 porsjon:

  • 1 dl mel, hvitt blandet med noe sammalt mel.
  • 0,5 dl vann, håndvarmt
  • Litt salt

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingediensene og kna deigen godt.
  2. Ha litt mel på bordet slik at deigen ikke fester seg i bordet. Dersom deigen klistrer seg til hendene kan du bruke litt mel. 
  3. Hvis dere lager deigen på tur kan dere kna deigen i brødposer. Kna til deigen er myk og god å arbeide med. 
  4. Del deigen i emner og kjevle/klem ut til lompestørrelse. Pass på at det ikke er for mye mel på chapatien når dere skal steke dem.
  5. Stek chapatien på ganske sterk varme til den begynner å blære seg.
  6. Snu brødet og klem lufta ut med en stekespade. Når du slipper skal den begynne å blåse seg opp igjen.
  7. Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt så den ikke smaker rå deig.
  8. Legg de ferdige chapatiene utover, gjerne på rist.
  9. Server med ris og dal.

NB: Pass på at dere ikke tar for mye vann i deigen.
 

UTSTYR

  • Målebeger
  • Vann
  • Sleiv
  • Bolle
  • Brødposer
  • Stormkjøkken
  • Fyrstikker
  • Stekespade