BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 
 

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ingediensene og kna deigen godt.
  2. Ha litt mel på bordet eller en skjærefjøl sånn at deigen ikke fester seg til underlaget. Bruk litt mel på hendene dersom deigen er klissete. 
  3. Hvis dere lager deigen på tur kan dere kna deigen i brødposer. Kna til deigen er myk og god å arbeide med. 
  4. Del deigen i emner og kjevle eller klemme dem ut til lompestørrelse.
  5. Børst av litt mel før dere steker gahkkoene.
  6. Stek gahkkoen på ganske sterk varme til den begynner å blåse seg opp.
  7. Snu brødet og klem lufta ut med en stekespade. Når dere slipper, skal den begynne å blåse seg opp igjen.
  8. Snu og gjør det samme et par ganger til. Det går fort, men pass på at den blir nok stekt.
  9. Legg de ferdige gahkkoene utover, gjerne på rist

NB: Pass på at dere ikke tar for mye vann i deigen.
 


 

TIPS: Dere kan lage deigen hjemme eller ta med alle ingrediensene og en bolle eller brødposer, og lage deigen på tur. 
 

UTSTYR

Oppskriften holder til en porsjon.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 0,5 ss sirup
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 250 g mel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt anis

Annet utstyr

  • Målebeger
  • Vann
  • Sleiv
  • Bolle
  • Brødposer
  • Stormkjøkken
  • Fyrstikker
  • Stekespade
  • Stekepanne