Årets Roverkongress holdes i den ny-innvigde Kopervik Kyrkje som ligg sentralt på Karmøy på Haugalandet! Bli med på Roverane si største påverkningsarena å ta del i viktige sakar omkring di speidar-fremtid!

Roverkongress arrangeres hvert år andre helg i februar. På Roverkongressen er hovedprogrammet Roverting (lignende Landsting, kretsting og gruppeting) hvor man stemmer på saker som angår roverne. Det er valg av nye medlemmer til Rovernemnda, valgkomitéen, representant til ungdommens kirkemøte og lokalkomiteer for neste Roverkongress, Roverfemkamp, Nasjonalt Roverball og eventuelt Roverlandsleir (annethvert år).

Alle godkjente rovere (har betalt medlemskontingent og er i roveralder) i KFUK-KFUM-Speiderne har møte-, tale-, forslags-, og stemmerett på rovertinget. Roveraspiranter kan delta som observatører.

Dette er et sted hvor du som rover kan si DIN mening om saker som angår oss. Du får et godt innblikk i hvordan organisasjonen og roverarbeidet er lagt opp. I tillegg får du være med på å bestemme hvem som skal lede roverarbeidet videre. Kanskje det er deg! Bli med og si din mening. I tillegg til å komme med synspunkter både i plenum og mindre grupper på selve tinget kan du sende inn saker på forhånd. Disse kan du sende inn til Rovernemnda på rover@kmspeider.no.

Påmelding

Påmelding skjer foreløpig i skjema nederst på denne siden. Roverkongress kostar kr.750,- og pengene må sendast til 3000.16.88487 innan påmeldingsfristen 7. januar.

Reise

(Innsjekk starter 16.00)

Stad: Kopervik Kirke
Adresse: Askehagen 1, 4250 Kopervik

Lurar du på korleis du kjem deg hit?

Haugesund Lufthamn ligg omlag 15 minuttar frå kongresslokale, så det er lett å komme seg til kongressen om då kjem via flyvegen!

Om du vil vera litt meir miljøvennleg kan du ta Kystbussen frå Bergen eller Stavanger til Håvik terminal. Frå Håvik går det bussar til Kopervik. Det tek omlag 10 minuttar frå Håvik til Kopervik. Haukeliekspressen går også til Haugesund, frå Haugesund kan du ta buss i 30 min, så kjem du til Kopervik.

Du kan også ta det som ein koseleg biltur! Full opp bilen å ta med deg roverlaget til Kongressen!

Ein kan også ta tog til Stavanger eller Bergen for og så ta Kystbussen til Håvik terminal.

Skal du fly er det nokre avgangar du kan ta:

Frå Oslo, Gardeomen
Norwegian 16:30 og SAS 16:55

Frå Kristiansand
Norwegian 09.45 og SAS 14.05

Frå Trondheim
Norwegian 15.00 og SAS 14.50

Frå Bodø
Norwegian 11.00 og SAS 14.55

Frå Tromsø
Norwegian 14.00 og SAS 13.55

Frå Alta
Norwegian 12.00 og SAS 09.10

Innsjekk åpner kl. 16:00 fredag 9.februar.

Mer informasjon om kongressen kommer snart!

Har du spørsmål, kontakt oss!

Simmen Karoliussen
simmenkaro@gmail.com