– Det er så hyggelig å komme sammen med ungdommen, sier Runar Jakobsen som har vært speider i 67 år og speiderleder fra 1962, altså i 59 år. – Jeg føler meg ikke som 75 da! Kona sier "nå er du for gammel", men jeg deltar! 

15-åringen Hermine Riber-Simensen var og strålende fornøyd med helgen. –  Det beste med helgen var alle de hyggelige menneskene som var der og at de behandlet oss som voksen istedenfor barn.

Annet hvert år samles hundrevis av ledere for å bli enda bedre ledere. Og i helgen var det i Bergen det skjedde. Det var satt opp flere kursøkter, og deltakerne kunne selv velge kurs innen blant annet mangfold og inkludering, hvordan utvikle unge ledere og speiderarbeidet etter pandemien.

Hvordan var stemningen da 240 speiderledere endelig møttes igjen?

Og hvordan gikk det da de dro på RIB-safari og City Hunt for å løse krimgåter i gatene? Hvordan ble rikskjendis Ken André Ottesen, BAdesKen, tatt i mot under festmiddagen på lørdag?

– Speiding er gøy og variert, og når jeg deltok på ribtur på lederkonferansen fikk jeg virkelig føle på dette, sier 22-åringen Alfred Mestad Rønnestad, som sitter i Landsstyret, jobber med internasjonal speiding og er nå aktuell med den nye podcasten Speiderpodden: Alltid beredt.

Katrine S. Andersen og Birgitte Skjærven løp rundt i Bergens gater og forsøkte å løse en krimgåte. De fikk koder underveis og skulle sammen finne morderen! – Vi klarte kanskje ikke å fange forbryteren innen tiden, men det skal ikke stå på innsatsen og latteren satt løst i etterforskningsgruppen. 

Leirbålet sprakte på storskjerm under festmiddagen, leirbålsanger ble sunget og så ble Ken André Ottesen, BAdesKen, med flere hundre tusen følgere på Instagram, hoiet opp på scenen, hvor han til stor latter viste morsomme klipp fra lokalaviser i hele landet. Denne kvelden fikk han 240 nye følgere!

– Det var den store filmfestivalen i Bergen denne helgen, men på Scandic Bergen City så det mer ut som en filminnspilling, sier helgens prosjektleder Magnus Heltne. – Dette er vår første store “leir” etter at Norge åpnet igjen, og det var skikkelig gøy!

Nå gleder KFUK-KFUM-speiderne seg til å komme hjem og videreføre speiderarbeidet, få enda flere barn og ungdom med ut på tur i skog og mark, og fortsette vårt inkluderende speiderarbeid. For rundt våre leirbål er det plass til alle!