Tekst: Maria Gran og Geir Storli Jensen
Hovedbilde: Christian Sangereid


120 patruljer med nesten 800 speidere fra hele Norge har vært samlet på Nøtterøy i Vestfold for å kjempe om tittelen Norges beste speidere. Søndag ettermiddag ble vinneren kåret, etter fem ulike delkonkurranser fordelt over to dager. Til slutt var det Ravn fra Hamar som sammenlagt sanket flest poeng fra dommerne.

– Det viktigste for oss har ikke vært å vinne, men å ha det gøy. Er det ikke gøy, så er det ikke speiding, slår patruljefører Miriam Eline Bergan (14) fast.


Patrulje Ravn på hemmelig oppgave. Foto: Lars Røraas

Patruljene har konkurrert i orientering, teoretisk oppgave, matlaging, rundløype og i en praktisk oppgave: Konstruksjon av vindmåler. Samarbeidsevner, særpreg og ledelse teller selvsagt også når speidere konkurrerer.

I tillegg til ære og berømmelse og det gjeve vandretrofeet, får vinnerne fine premier fra Speiderbutikken

Fornøyd med pallplass
Eingjørningane fra Hinna speidergruppe kom på 2. plass.
– Jeg er trøtt og sulten, men veldig glad, oppsummerer Mari Larsen Jaatun fra Hinna. De andre i patruljen nikker seg enig i utsagnet.
– Vi hadde ikke stå store forventninger til helgen, vi håpte på en 11. plass egentlig. Det er jo første gangen for alle på NM, ja utenom Marianne da, forteller patruljefører Elise Mellom Frantzen.

Glade Hinna speidere hopper av glede etter 2. Plass i NM! F.v. Vegard Ween, Elise Mellem Frantzen, Marianne Hauevarldstad

Glade Hinna speidere hopper av glede etter 2. Plass i NM! Foto: Lars Røraas

Gaffatroll fra Melhus speidergruppe ble nummer tre.

Gaffatroll fra Melhus speidergruppe. Foto: Tomas Liberg Foshaug

Gaffatroll fra Melhus speidergruppe. Foto: Tomas Liberg Foshaugen.

Resultatlista

Resten av resultatene finner du her: https://kmspeider.no/getfile.php/13105633-1529324182/Resultatliste-NM-i-speiding-2018.xlsx