Informasjonen er hentet fra Store norske leksikon.

I Norge har vi ca. 2100 arter sommerfugl.

Sommerfugler legger egg. Eggene er bare litt over 1mm. Larvene som klekkes ut av eggene har spinnekjertler. De skiller ut et sekret som blir til "silke"-tråder når det tørker. Noen ganger spinner flere larver et nett sammen. Nettet blir da som et beskyttende hus for dem .

De fleste larvene er planteetere. Noen har også spesialisert seg på å spise ting som korn, mel, ull, hår, voks og fett. Enkelte er kannibaler og spiser andre larver!

I larvestadiet vokser larvene enormt i både vekt og størrelse. De skifter også hud mange ganger (4-10) ettersom huden blir for trang.

Hos mange sommerfugler begynner larven etter hvert å spinne en kokong. Inne i denne kokongen skjer forpuppingen. Når sommerfuglen er ferdig utviklet bryter den ut av kokongen og kan starte et nytt stadie som en nydelig, fargerik sommerfugl.

 De fleste sommerfugler har én generasjon om året, noen har to, andre bruker flere år til sin utvikling.

Sommerfuglene lever av nektar. Nektar er en sukkerholdig væske som skilles ut av kjertelvev i blomster eller andre plantedeler av organer som kalles nektarier. Nektaren tjener som næring for mange dyr, særlig insekter, biene omdanner den til honning.