Dal med røde linser

Dette trenger du til 6 personer

½ kg    røde linser

1 l vann

1 ts salt

½ ts chillipulver

¼ ts gurkemeie

½ ts hakket ingefær

3 båter hakket hvitløk

½ ts garam masala

 

Fremgangsmåte:

Vask linsene i lunket vann. Blad alt sammen unntatt garam masala, og kok opp. Kok ved svak varme i ca 15-20 min. Rør underveis

Stø på garam masala og server med kokt ris og/eller chapati.

Chapati lager dere mens suppen koker.

 

Dal med gule erter

Dette trenger du til 4 personer

2 ss rapsolje

1 hakket løk

4 båter finhakket hvitløk

1 ts salt

½ ts pepper

1 ts garam masala

1 ts currypulver

2-3 finhakket chilli

1 kopp gule erter, utvannet helst over natten

3 kopper vann

1 tomat i terninger

¼ kopp hakket persille

 

Fremgangsmåte:

Varn olje i ei gryte. Tilsett løk, hvitløk, salt og pepper. Stek til løken er gyllen. Tilsett garam masala, currypulver og chilli, og rør til krydderet er blandet inn.

Hell vannet av ertene og ha de i gryta sammen med 3 kopper vann og kok opp. Kok på lav varme i ca 50 min, eller til ertene er møre.

Rør til blandingen er most eller har blitt tykk. Rør inn tomat og persille. La den småkoke i ytterligere 10 min og server med ris og /eller chapati.

Chapati lager dere mens suppen koker.

Utstyr


I tillegg til det som er beskrevet i oppskriften trenger du:

Skjærefjel

Kniv

Bålgryte/stormkjøkken

Sleiv

Fyrstikker

Det du måtte trenge for å lage bål