Oppskriften er hentet fra Strømmen KFUK-KFUM-speiderne.

Bruk en stor kjele, og varm oljen på medium varme. Ha i ris ogløk og rør til risen begynner å bli hvit.

Tilsett hvitløk, ingefær og pilaukrydder. Rør til hvitløken blirgjennomsiktig.

I en separat bolle blander du sammen kokosmelk og 1 1/2 dl kyllingbuljong. Tilsett den flytende blandingen til risen.

Sett lokk på kjelen og skru ned temperaturen til den laveste settingenpå komfyren. Tilsett gradvis resten av kyllingbuljongentil risen er gjennomkokt.

Utstyr


Pilau krydderblanding:

1 1/2 spiseskje spisskummen

1 spiseskje kardemomme

1/2 teskje svart pepper

1/2 teskje kanel

1/2 teskje nellik

 

Ris pilau

2,5 dl Basmatiris

2 spiseskjeer olivenolje

1/2 dl løk

1 spiseskje presset hvitløk

1 spiseskje presset ingefær

1 1/2 spiseskje pilaukrydder

5–7 dl kyllingbuljong

1 1/2 dl kokosmelk

Salt

 

Kjele

Bolle

Komfyr

Røreredskaper