Fotposen skal være så stor at den kan trekkes utenpå støvelen og festes over kneet med en snor som går i en løpegang. Den lages av et glatt slitesterkt stoff som puster. Snøen glir av så snart benet løftes ut av snøen, samtidig som du får et isolerende luftlag ekstra. Den fuktige lufta slippes ut fra støvelen og kondenseres på innsiden av av fotposen. Vi fester posen til benet på tre steder, dels for at den skal sitte godt, og dels for at vi vil dele posen i flere rom slik at lufta inne i posen ikke sirkulerer. Det gir nemlig best isolasjon. Bruk fotposen straks du tar av deg skiene i løs snø, og du slipper våte strømper og støvler.
 

  1. Klipp stoffet som vist i vedlegget i fire trapeser der den ene kortenden er 30 cm og den andre er 40 cm. Sy med sikk-sakk-søm langs alle stoffkanter.
  2. Legg to og to stoffbiter rette mot rette og sy fotposene sammen under og på siden.
  3. Legg sømmene under og foran tåspissen på hverandre og sy en søm på tvers, 4 cm fra spissen. Gjør tilsvarende med hælen. Klipp av stoffresten utenfor sømmen og sikk-sakk kanten av stoffet.
  4. Sy en løpegang til strikken øverst på fotposen. La det være igjen en åpning til å tre strikken i. Mål at strikken blir passe stram rundt låret, og tre den i løpegangen.
  5. Fest to snorer i passe høyde nedover posen. De kan enten festes ved å lage løpeganger tilsvarende den til strikken, eller ved å sy fast midten av snorene midt bak på posen. Sett i snorlåser eller knyt sløyfe på snorene.

Utstyr


  • 95 x 150 cm sterkt, tettvevd, lett stoff som ikke samler snø (poplin, dunlerret etc. Bruk gjerne en stor, gammel regnbukse)
  • Strikk, ca 90 cm lang og 8 mm bred x2

  • Snor, ca 150 cm lang og 3 mm bred x2

  • 8 klemlåser (4 til hver pose)