Hver patrulje eller gruppe får hvert sitt stormkjøkken, sleiv, øse, litermål og følgende ingredienser:

  • Løk, 1 liten
  • Hvitløk, 1 fedd
  • Olje, 2 ss til steking
  • Hermetiske tomater, en boks
  • Vann, 4 dl
  • 1 hønsebuljongterning
  • Creme Fraiche, 2 dl

 

Speider 1: Ta oljen i gryten og varm den

Speider 2: Finhakk løk og stek det lett i oljen

Speider 3: Finhakk hvitløk og ta sammen med løken

Speider 3: Løs opp en buljongterning i vannet

Speider 4: Åpne tomatene

Ta tomatene og vannet (med buljongterningen) i gryten og la det koke ca 10 minutter.

Hvis dere vil kan dere ha litt makaroni i mot slutten av koketiden (se hvor lenge makaronien trenger å koke).

Rør deretter inn creme Crème Fraîche.

Resten av speiderne i gruppen får litt pinnebrøddeig. Hvis dere har grill med rist kan dere klappe deigen veldig flat og tynn og steke små «pinnebrød-kaker». Hvis ikke dere har rist steker speiderne vanlige pinnebrød, med flere pinner av gangen, slik at det blir til de som holde på med suppen også.

Tenk ut om det er mest praktisk at lederen har laget opp en stor porsjon pinnebrøddeig på forhånd eller om hver gruppe får utdelt mel, gjær, vann, bolle og sleiv slik at de lager sin egen deig.

Speiderne har fått beskjed om å ha med kopp/dyp tallerken og skje til å spise suppen med.
Hvis det kommer nye speidere bør lederne ha med litt ekstra.