Innhold på arrangementet

NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter. Oppgavene blir løst i patruljen og samarbeid er viktig. Dere får brukt kreative, praktiske og teoretiske evner.

Ulv fra Traneby speidergruppe i Norges Speiderforbund stakk av med seieren i 2019, og de kan dermed kalle seg norgesmestere i speiding. Klarer en patrulje fra KFUK-KFUM-speiderne å vinne norgesmesterskapet i 2020?

NM i speiding vil i 2020 arrangeres av Hordaland krins fra Norges Speiderforbund i Bergen. Der skal nesten tusen speidere, fordelt på over hundre patruljer, vise fram sine speiderferdigheter. Speiderne deltar patruljevis. De får bryne seg på oppgaver innen en lang rekke speiderferdigheter, men det aller viktigste er å ha det gøy!

Kretsene velger hvilke patruljer som får lov til å delta i den nasjonale finalen, og uttaket skjer gjennom kretsvise konkurranser. Merk at gruppen kan få 50 kroner i støtte for hver deltaker i kretskonkurransen. Hvis patruljen kommer til NM, kan den dessuten få inntil 75 prosent av reisekostnadene dekket etter Frifond-søknad. Husk søknadsfrist 25. november. Hvor mange patruljer hver krets kan sende avhenger av hvor mange speidere det er i kretsen. NM i speiding arrangeres sammen med Norges speiderforbund.

Årets NM vil ha noen endringer. Les mer om det her.

All informasjon om NM, samt tidligere oppgaver finner du på nmispeiding.no

Påmelding

Påmelding til NM i speiding for deltakere skjer via "Min Speiding" (medlemssystemet til Norges Speiderforbund). Her finner du en veiledning for KFUK-KFUM-speidere som skal melde seg på arrangementet. 

Husk å undersøke om du allerede har en bruker før du oppretter en ny! Hvis du meldte deg på speidere i NM i speiding i fjor vil informasjonen fortsatt ligge der. Dette er viktig, slik at ikke det oppstår problemer i systemet. Trykk på "Trenger passord" hvis du mangler eller har glemt passord.

Frivillige søkes til NM i speiding 2020!

Det trengs fortsatt frivillige til forskjellige roller og komitéer. Særlig trengs det frivillige for å jobbe med program og teknisk, men også innenfor sikkerhet. Oppgavene vil være både organisastoriske og praktiske, og det er ingen krav om tidligere erfaring eller kompetanse.

Hvert år er det over hundre frivillige som samarbeider om å lage et godt NM. Du kan være en av dem! Meld din interesse via skjemaet her

For spørsmål om hva det vil si å være frivillig, send epost til nm@speiding.no, eller ta kontakt med Endre Helland på 90883633 eller endre@hordalandsspeiderne.no.

Politiattest

Alle deltakere, stab og ledere som skal være med på NM i speiding med deltakere som er under 18 år må ha gyldig politiattest i orden før NM i speiding starter. Les mer om hvordan du søker her.

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med Caroline Hop på telefon: 40406650 eller caroline.hop@speiding.no om du har spørsmål om påmelding til NM i speiding. 

Ta kontakt med NM@speiding.no om du har spørsmål om NM i speiding. 

Toppbilde: Lars Røraas