Vi må dessverre avlyse Norsk Roland 137, 1.-8. oktober, på grunn av utfordringer med å rekruttere frivillige til stab. De siste månedene har vi kontaktet over hundre personer, men dessverre er det flere forhold som gjør at de fleste ikke har kapasitet til å stille som frivillige i år. Siden Norsk Roland først og fremst arrangeres av frivillige, ser vi oss derfor nødt til å avlyse arrangementet.

 

Innhold på kurset

Norsk Roland er det beste patruljeførerkurset du kan delta på. Hvis du vil lære alt som er å lære om praktisk og teoretisk speiding, samtidig som du blir kjent med andre speidere fra hele Norge, så er dette definitivt et kurs for deg.

På Norsk Roland er programmet fullpakket: Avansert leirbygging, leirplanlegging og kyndig patruljeledelse på leir. Avansert førstehjelp, knuter og spleis. Planlegging, natur og friluftsliv, kjennskap til speiding i Norge og utlandet, patruljen på haik, programtips og mye mer. Alt dette skal du gjøre sammen med resten av patruljen din.

Vi kan love at du vil komme hjem med inspirasjon og ideer til speidermøter, turer og leirer. Etter å ha deltatt på Norsk Roland er du blitt en bedre patruljefører! 

Hvem passer kurset for? 

Norsk Roland er for deg som liker leirliv og praktisk speiding. Kurset passer for speidere som er klare for å lære noe nytt og få en opplevelse for livet. Kurset er vanligvis for deg som er 13-15 år gammel, men i år gjør vi et unntak og åpner for alle som er 13-17 år (dvs. deg født i ’09–’05). Du bør ha tatt et PF-kurs, men det er ikke et krav. 

Påmelding
 

Meld deg på arrangementet

Ta kontakt med post@kmspeider.no om du har problemer med å melde deg på kurset. Påmeldingsfrist søndag 11. september 2022.

Reise

Leiren starter lørdag 1. oktober og alle må være på Nordtangen speidersenter senest klokken 13.00. Vi avslutter lørdag 8. oktober klokken 14.00. Det er viktig at det blir tatt hensyn til oppstarts- og avslutningstidspunktene ved bestilling av reise, fordi vi er ahengig av å starte og slutte til oppsatte tider for å få gjennomført kursopplegget. 

Dersom det er behov vil det bli satt opp fellestransport fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fellestransporten koster 300 kr tur/retur som betales sammen med kursavgiften. Påmelding og mer info om denne kommer i deltakerbrevet som sendes til alle deltakere etter påmeldingsfristen.

Det er også mulig å reise med tog og bli hentet på togstasjonen. Nærmeste togstopp er Gran stasjon.
Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig.

Foto: Heidrun Sunde Stokke