Norsk Roland er for deg som liker leirliv og praktisk speiding. Passer for motiverte speidere. Født i ’04–’02. Du bør ha tatt et PF-kurs, men det er ikke et krav. 

Norsk Roland beste patruljeførerkurset du kan delta på. Du drar ikke på Norsk Roland hvis trenger et deilig avslappende leirliv, men bli med hvis du vil lære alt som er å lære om praktisk og teoretisk speiding samtidig som du blir kjent med andre speidere fra hele Norge.

På Norsk Roland er programmet fullpakket. Avansert leirbygging, leirplanlegging og kyndig patruljeledelse på leir. Avansert førstehjelp, knuter og spleis. Planlegging, natur og friluftsliv, kjennskap til speiding i Norge og utlandet, patruljen på haik, programtips og mye mer. Dette skal du sammen med patruljen din gjennomføre sammen. 

Vi kan love at du vil komme hjem med inspirasjon og ideer til speidermøter, turer og leirer. Etter å ha deltatt på Norsk Roland er du blitt en bedre patruljefører!

Norsk Roland er et av våre mest tradisjonsrike kurs. I 2018 blir det arrangert for 131. og 132. gang.

Prisen er 2400 kr. 75% av kursavgiften (1800 kr) blir refundert til speidergruppa hvis det søkes om Frifondstøtte. Vanligvis er det gruppeleder som søker. Husk å søke innen 1.oktober. 

Tid: Leiren starter lørdag 4. august og alle må senest være der til kl.13.00. Vi avslutter lørdag 11. august kl. 14.00. Ta hensyn til oppstarts- og avslutningstidspunktene ved bestilling av reise.

Reise til Nordtangen: Det vil bli satt opp fellestransport fra Gardermoen. Påmelding og mer info om denne kommer i deltakerbrevet som sendes til alle deltakere etter påmeldingsfristen. Bussen går 12.00 fra Gardermoen og kjører deretter via Gran til Nordtangen. Om du kommer med fly må du lande senest kl. 11.30 for å være med på fellestransporten.

Hjemreise:  Du kan tidligst bestille fly med avgang 16.00, da fellestransporten går fra Nordtangen kl. 14:00.

Viktig om reise: Fellestransporten koster 300 kr tur/retur som betales sammen med kursavgiften. 

 

Sandra Lundvang Ulsmåg, 16 år, har tidligere vært deltaker på Norsk Roland

Hva var det beste med å være deltaker på Norsk Roland?
- Det beste med Norsk Roland var alle jeg ble kjent med. Det var alltid smil, latter og glede. Det var alltid god stemming og noen å være med. Det var gøy at det var deltakere fra hele Norge, mange kule dialekter!! Nå i etterkant av kurset snakker jeg fortsatt med mange av de jeg var på kurs med.

Hvorfor vil du anbefale andre å dra på Norsk Roland ?
- Jeg vil anbefale andre å dra på Norsk Roland, fordi du får mye erfaring og mye kunnskap. Kurset hadde bra opplegg og positive og glade ledere. Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap og inspirasjon fra kurset. Jeg har fått mange nye ideer til både turer og møter. Jeg sitter igjen med mange gode speiderminner og nye venner.

Hva lærte du på Norsk Roland?
- Jeg lærte å bli en dyktig patruljefører, som min gruppe kan dra nytte av. Jeg lærte at det er viktig å ha et bra patruljemiljø, jeg lærte knuter og spleising av tau. Jeg lærte mye første hjelp og hvordan en gruppe kan samarbeide raskt, fort og kreativt.