Er det noe for meg?

Som kursholder eller stab får du mulighet til å lære både til og fra. Du møter rovere og speiderledere med ulik bakgrunn, erfaringer og kunnskap. Dere deler opplevelser og knytter kontakt, og sammen utvikler dere speiderarbeidet videre.

Hva gjør en kursholder eller en stab?

Mange av våre kurs har form av å være dagskurs eller kveldskurs. Disse avholdes på ulike steder i landet - noen ganger som frittstående kurs, andre ganger som del av en større samling. Det er lokal arrangør som står for logistikken, mens kursholder bestilles via forbundskontoret og står for kursgjennomføringen.

Vi har også turledelseskurs og villmarkskurs som skjer på tur, og dette krever stab. En stab består vanligvis av en til to kursledere samt noen frivillige som hjelper til med praktisk logistikk. Staben har ansvar for planlegging, gjennomføring og evaluering av kurset.

Alle kurs avholdes etter en kursmanual med informasjon om program, innhold, økter og erfaringer gjort fra tidligere. I tillegg samarbeider kursleder(e) med en ansatt på forbundskontoret, som hjelper til med påmelding, utsendelse av informasjon til deltakere og lignende.

Kursholder og stab får vanligvis dekket sine utgifter i forbindelse med det frivillige engasjementet, hvis ikke annet står spesifisert.

Du må:

  • ha erfaring med å holde kurs eller være interessert i å lære det
  • brenne for ett eller flere av temaene på kurset
  • ha en gyldig politiattest 
     

Søk 

Synes du det virker interessant å være med som stab eller kursholder? Meld din interesse ved å fylle ut en søknad:

Søk om å bli kursholder/stab

Vi tar kontakt med deg når vi setter sammen staben til arrangementet eller kurset. Har du noen spørsmål, ta kontakt med Gunhild Ottersland på gunhild@kmspeider.no.

 

 

Kursholdernettverket

Har du allerede vært med som stab eller vært kursleder på et kurs eller arrangement? Meld deg inn i kursholdernettverket (Facebook-gruppe). Der deler vi faglig påfyll og erfaringer, gir relevant informasjon og muliggjør nettverksbygging for de som brenner for kurs og arrangement i forbundet. Kursholdernettverket drives av frivillige i ledertreningsutvalget.