Kjøkkenkassa

Er det løse hyller i kassa, kan den brukes som skap på leiren. Kassa og innholdet bør merkes med krets- og gruppenavn.

Kjøkkenkassene inneholder det gruppen trenger til å gjøre i stand leirplassen og til lage mat på leiren. For at kassa ikke skal bli for tung, kan det være lurt å skille ut det «svarte», det vil si rister til grue, spade, eventuelt gryter, panner og økser i ei egen kasse.
​​​​​​​

UTSTYR

Innhold i en kjøkkenkasse:

  • gruerist eller kokerenne
  • oppvaskbalje
  • vannbøtte
  • vaskefat
  • bøtte med lokk eller plastdunk
  • suppeøse
  • sleiver
  • visp
  • potetskreller
  • boksåpner
  • plastbokser med lokk
  • ostehøvel
  • håndklær
  • stekespade
  • brødkniv
  • tallerkner, kopper og bestikk i reserve
  • stekepanne
  • kjeler med lokk
  • litermål
  • vannøse
  • skjærefjøler
  • oppvaskmiddel
  • oppvaskkost
  • oppvaskhansker
  • papirhåndklær
  • stålull
  • plastposer/brødposer
  • hyssing
  • klesklyper
  • gryteskrubb
  • matpapir
  • aluminiumsfolie
  • grytekluter
  • fyrstikker
  • førstehjelpsutstyr
  • dopapir
  • ekstra plugger
  • ekstra barduner og strammere
  • brannslukningsapparat