Unngå velt i kano

Inn og ut av kanoen

Når man gå inn og ut av kanoen er det en risiko for at kanoen velter. Det er viktig å gå forsiktig. Når man går oppi bør noen holde kanoen mens den eller de andre får oppi. Hold i begge ripene og tråkk midt i kanoen, da er det minst sjanse for at den velter. Når den siste personen skal oppi kanoen er det viktig at de som allerede sitter oppi kanoen støtter kanoen med åren. 

Når dere skal gå ut av kanoen gjør dere akkurat det samme, bare i motsatt rekkefølge. Husk at det aldri skal være mer enn én som står i kanoen samtidig!

Sittestilling

Jo lengre ned i kanoen dere får vekten, jo mer stabil er den. Det beste er å sitte på kne i bunn og støtte rumpa på setet. 

Bytte plass

Hvis dere må bytte plass i kanoen er det  beste å legge inn til land før dere bytter. Må dere likevel bytte på vannet er det viktig å huske på at bare én reiser seg om gangen. Å bytte plass på vannet egner seg best som en øvelse der man trener på stabilitet. Beveg dere i kanoen på samme måte som når dere skal inn og ut. Den som sitter åler seg litt frem i bunn av kanoen for å gi bort setet sitt til den som flytter seg først. Vær spesielt forsiktige når dere passerer hverandre, og hold tyngdepunktet så lavt som mulig.