– Stedet er mye i bruk og nå blir det enda bedre å være her, ettersom vi åpner et helt nytt sanitetsbygg, forteller byggeleder Per Ove Løkstad, til Hadeland avis (artikkelen er bak betalingsmur)

Denne høsten har det vært stor byggeaktivitet bak hovedhuset på Nordtangen. På torsdag var lokale speidere med å for markere at det nye sanitæranlegget endelig står ferdig. Det er bygd to vinterisolerte bygg der jentedoen sto før. Dette innebærer en helt nødvendig oppdatering av Nordtangen med tilgang til fem dusjer, syv nye toaletter og to pissoarer, og med en HC-avdeling etter universell utforming. I tillegg kommer innendørs og utendørs vasker og bøttekott.

Lokale krefter 
Det nye bygget har kostet 4,5 millioner. Vi har fullfinansiert anlegget takket være en arv i 2016, spillemidler og hyggelig støtte fra Sparebankstiftelsen Gran og Gjensidigestiftelsen. Det er det lokale firmaet Vigga bygg som har satt opp det nye anlegget. – De har levert til de grader på tid og kostnad, så det har ikke vært en søvnløs natt. Det er hyggelig å kunne samarbeide med lokale krefter når vi skal gjøre slike løft for Nordtangen, uttalte Per Ove Løkstad til lokalavisa

Attraktivt i fremtiden
Dette nye anlegget vil gjøre Nordtangen enda mer attraktivt i fremtiden med en tidsriktig standard på toalett- og hygieneforhold, og vil forhåpentlig medføre at enda flere speidere i inn- og utland, samt andre leirtakere vil få gode opplevelser ved vårt nasjonale speidersenter.

Her kan du se bilder av åpningen og det nye sanitæranlegget.