Krav til aktivitetsmerket Vått finner du her.

BESKRIVELSE AV MØTET

På denne siden finner dere forslag til aktiviteter og hvordan dere kan gjennomføre disse på et møte.

ÅPNING 

Navneopprop og navnesang.

ANDAKT

Jesus og den Samaritanske kvinne (kvinnen ved brønnen), fritt etter Johannes 4. kapittel:
Det kommer en kvinne til brønnen for å hente vann. Der treffer hun Jesus som sier til henne: «La meg få drikke». Hun sier: «Hvordan kan du, be meg, en enkel kvinne, om å få drikke?» Jesus svarte: «Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om vann, så ville du heller bedt ham om å gi deg levende vann». «Herre», sa kvinnen, «du har ikke noe å dra opp vann med, og brønnen er dyp. Hvor får du da det levende vannet fra? Du er vel ikke større enn vår stamfar Jakob? Han ga oss brønnen, og både han selv, sønnene hans og buskapen drakk av den».  Jesus svarte: «Den som drikker av vannet fra brønnen blir tørst igjen om en stund. Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv». Da skjønte hun at det var Jesus hun snakket med og at han var verdens Frelser.

I Norge har (nesten) alle vann i springen. Vi kan få så masse vann vi vil og trenger aldri å være tørste. Men vi kan også få "levende vann" som Gud vil gi oss. Når noen blir døpt får de vann over hodet, dette vannet er en kilde til evig liv. Alle som vil, enten de er døpt eller ikke kan være venn med Jesus. Jesus tar imot alle som vil være venn med ham og han vil gi alle dette levende vannet. Dette vannet får vi når vi hører om Jesus, synger om ham, ber til eller snakker med ham.
 

AKTIVITET 1 - KLÆR

Det er ikke så lett å planlegge at det skal regne på et speidermøte. Snakk litt om regntøy. For denne aldersgruppen er det ikke så viktig at regntøyet puster, men at det holder skikkelig tett. Det bør ha god lengde på armer og ben og det er lurt å ha ull under. Da blir det ikke kaldt selv om vannet trekker opp inni ermer og oppover bena. Husk ullsokker.

AKTIVITET 2 - PAPIRBÅT

Utstyr: Ett A4 ark til hver oppdager - og gjerne noen ekstra ark hvis de får mange gale striper.

La oppdagerne brette hver sin papirbåt og seil med dem i bekken.

AKTIVITET 3 - BEKKEVANDRING

Finn en passe liten bekk eller elv. Start nede og følg bekken oppover. La gjerne oppdagerne bli våte litt etter litt. Begynn med å gå i kanten og der det er veldig grunt. Etterhvert vil oppdagerne oppdage at det ikke er så farlig å bli våt. Forbered dem på at de kan snuble sånn at de ikke får panikk om det skulle skje. Tenk allti på sikkerhet og pass på at det ikke er for dypt.

Det er fint om dere ender opp et sted oppdagerne kan bli hentet. Be foreldrene ta med tørt tøy til hjemturen. Om dette ikke er mulig må alle oppdagerne ha med tørt tøy og to plastposer pakket i en pose og så bør en leder ha alle posene i sekken sin. Vel fremme lar dere alle oppdagerne skifte, ta posene på bena og deretter oppi de våte støvlene. 

AVSLUTNING

Speiderbønnen. Vær beredt - alltid beredt.
 

UTSTYR

  • A4 ark, minst ett til hver speider

 

EMNER FRA SPEIDERSTIGEN SOM DERE JOBBER MED PÅ DETTE MØTET

  • Har en oppdager erfart å delta på utemøter til alle årstider, og kan kle seg riktig for alle årstider.
  • Har en oppdager erfart å delta i samtale om risiko knyttet til lek ved vann.

Foto: Line Mork