En person er lekleder. Denne skal komme med spørsmål om hva man foretrekker av to forskjellige ting. "De som foretrekker Nugatti går til høyre, de som foretrekker Sjokade går til venstre." Deltagerne svarer ved å gå til den eller andre siden av rommet. 

Begyn gjerne med enkle, morsomme spørsmål:

Pizza eller taco, Cola eller Solo, Harry Potter eller Hunger Games, matte eller norsk, Idol eller Norske talenter

Etter hvert kan man gå over på mer seriøse spørsmål:

Gjøre ting alene eller gjøre ting sammen, få, men gode venner eller mange bekjente, være sammen med venner eller være sammen med familien, leke med venner eller gjøre lekser, holde en avtale eller finne på en unnskyldning hvis det dukker opp noe man har mer lyst til.

 

Legg tall fra en til seks på bakken med litt mellomrom. Leklederen kommer med påstander og speiderne skal stille seg på en av lappene. 1 er helt enig, 6 er helt uenig. Snakk gjerne om hvorfor man står der man gjør. 

Forslag til påstander:

Jeg gjør noen ganger ting jeg egentlig ikke vil fordi "alle andre" gjør det, det er viktig å snakke om alkohol og tobakk hjemme, det er viktigere å ha en jobb der man tjener mange penger enn en jobb der en trives godt, på skolen min er det ok å vise at man er kristen, jeg stiller alltid opp når vennene mine trenger meg.

Varier spørsmålene etter hvor gamle speiderne er. 

Hvis speiderne skal få noe ut av å leke denne leken er det viktig at alle får lov til å mene det de vil!