Obligatoriske krav:

  1. Praktisere god håndhygiene.
  2. Kjenne til forskjell på bakepulver og gjær.
  3. Vite hva smør, sukker, mel og egg gjør med det vi baker.
  4. Vite hvordan man måler opp i dl (desiliter), ss (spiseskje) og ts (teskje).
  5. Delta sammen med andre speidere i baking.
  6. Kjenne til forskjell på desiliter,liter, gram og kilo.

Valgfrie krav:

I tillegg må man velge ett av disse kravene:

  • Kjenne til andre meltyper og bruke disse i baking.
  • Smake forskjell på kanel, kardemomme, hvetemel, potetmel,bakepulver,vaniljesukker, salt og sukker.
  • Smake forskjell på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Kjenne til hvorfor det er viktig at gjærbakst hever.
  • Bake noe til et veldedig formål, kirkekaffe eller sykehjem.

Møteforslag til aktivitetsmerket finner dere her.

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken