Aktivitetsmerke: Baking
Lære noe om baking - hygiene, ingredienser og måling. Bak sammen med de andre speiderne og smak deg frem.
- Stifinnere
- Mellom (30-90 min),
- Lang (90-180 min)
- Mat
Obligatoriske krav:
- Praktisere god håndhygiene.
- Kjenne til forskjell på bakepulver og gjær.
- Vite hva smør, sukker, mel og egg gjør med det vi baker.
- Vite hvordan man måler opp i dl (desiliter), ss (spiseskje) og ts (teskje).
- Delta sammen med andre speidere i baking.
- Kjenne til forskjell på desiliter,liter, gram og kilo.
Valgfrie krav:
I tillegg må man velge ett av disse kravene:
- Kjenne til andre meltyper og bruke disse i baking.
- Smake forskjell på kanel, kardemomme, hvetemel, potetmel,bakepulver,vaniljesukker, salt og sukker.
- Smake forskjell på en bolle som har hevet og en som ikke har det. Kjenne til hvorfor det er viktig at gjærbakst hever.
- Bake noe til et veldedig formål, kirkekaffe eller sykehjem.
