Innhold

Dagskurs Førstehjelp Speider er et intensivt kurs hvor du lærer om primær- og sekundærundersøkelse, sykdomslære, hjertelidelser, forgiftninger, medisinhåndtering, nedkjøling og overoppheting. Du vil jobbe med case-oppgaver sammen med de andre deltakerne. Etter kurset skal du kunne håndtere vanlige hendelser på speidermøter, turer og leirer. 

Dette er først og fremst et teoretisk kurs, men noen caseøvelser mot slutten. Det ikke noe krav til forhåndskunnskaper. Dagskurset varer fra kl. 10:00 til 18:00 inne på forbundskontoret i Oslo. Adressen er Grubbegata 4, 0179 Oslo. Nærmeste trikke-/busstopp er Stortorvet, men det er kun 5 min gange fra Oslo S.

Kurset blir holdt innendørs, og det er fint med klær som er egnet til casetrening på gulvet. Det vil bli servert kaffe, te og frukt underveis og en lunsjpause 13:00. Hvis du har allergier er det fint om du oppgir dette i påmeldingen. 

Dagskurs har vært populære, så det anbefales å melde seg på så raskt som mulig. Vi legger opp til at deltakerne kommer seg til og fra kurset på samme dag. Hotellopphold blir ikke dekket.

Kursholderne

Kursholderne er Anders Christoffersen er både er sykepleier og legestudent, og Anne-Marit Vogt Dalsgaard som er barnesykepleier. Begge er speidere og dyktige instruktør, og han har holdt mange kurs tidligere, de har også jobbet på sykestua under landsleiren i Asker 2014. Så du vil få mange konkrete eksempler fra virkeligheten.

Kursavgift

Kursavgift er 700 kr.

Husk at 75 % av deltakeravgiften kan bli refundert til gruppa som Frifond-støtte hvis du søker om støtte innen 1.mai 2019. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Spørsmål?

Ta kontakt med program- og ledertreningsrådgiver Elise Irene Kjelling på elise@kmspeider.no om du har noen spørsmål om dette kurset. 

Toppbilde: Magnus Berntzen Norlid
Miniatyrbilde: Magnus Berntzen Norlid