Helgen 27.-29.mars arrangeres "Lederkursbonanza" på Nordtangen speidersenter. Her kan du velge mellom å delta på ett av tre kurs fra forbundets kursmeny for ledere. Du kan kun delta på ett kurs på lørdagen siden de varer hele dagen. Du kan også velge om du ønsker å være med på hele helga eller kun lørdag (uten overnatting). 

Innhold

Dagskurs Barn med spesielle behov
"Rundt våre leirbål er det plass til alle" er det vi vil oppnå. Dette kurset vil gi innsikt i ulike spesielle behov og hvordan man kan få speidergruppen til å bli et sted hvor alle kan oppleve læring, mestring og tilhørighet.
Kursholder er Sandra Huseinovic Låstad-Hansen. 

Dagkurs Førstehjelp NGF+DHLR
Dette kurset egentlig to kurs slått sammen til ett: Det ene er Norsk Grunnkurs i Førstehjelp laget av Norsk Førstehjelpsråd. Det andre kurset er om hjerte-lunge-redning med bruk av halvautomatisk hjertestarter som er laget av Norsk Resuscitasjonsråd. På dette kurset er det mange caseoppgaver og action. Du vil få tilsendt heftene «Norsk Grunnkurs Førstehjelp» og «DHLR» før kurset, og det er en e-læringsmodul du må ha gjennomført før selve kursdagen. Maks åtte deltakere. 
Kursholder er Brynjulf Bakklund og Laila Finstad. 

Speiderprogram i praksis
Formålet med kurset er å trygge ledere i praktisk speiderarbeid, hvor en tar utgangspunkt i speiderprogrammet og hvordan dette kan gjøres i gruppa. Kurset tar utgangspunkt i merkekravene til vandrerne, men de fra yngre aldersenheter vil også ha stort utbytte av å delta. Det vil bli en praktisk kurs med flere aktiviteter utendørs. Speidermetoden vil være i sentrum, så du vil lære mer om metoder som "learning by doing", patruljesystemet, symboler og seremonier osv. Glimrende mulighet for å lære ferdigheter samtidig som man lærer hvordan det kan læres bort.
Kursholder er Torgeir Heldal. 

I tillegg til faglig påfyll vil det også bli god mat, erfaringsutveksling, tid til kaffeprat, koselige stunder rundt leirbålet og masse inspirasjon. 

Fredag
20:00 Ankomst og middag
21:30 Leirbål i gapahuken

Lørdag
08:15 Frokost
09:00 Flaggheis og ord for dagen 
09:30-13:00 Kurs
13:00 Lunsj/pause/gåtur i nærområdet
14:30-18:30 Kurs fortsettelse
19:00 Middag
20:30 Kveldsavslutning, leirbål og bålkos

Søndag
08:15 Frokost
09:00 Flaggheis og ord for dagen
09:30 Andakt i kapellet på Nordtangen
10:30 Pakke og rydde
12:00 Avreise fellestransport

Mulig å ta soveposelappen i løpet av helga også! Ta med soveposen din for å teste den utendørs på Nordtangen i april. 

Det er maks 40 plasser på dette kurset, så meld deg på i god tid for å sikre deg en plass. 

Reise

Fellestransporten går 19:00 fra Oslo lufthavn Gardermoen fredag 27.mars. Hvis du kjører, tar tog eller rutebuss må du være på Nordtangen til 20:00. Fellestransporten kjører tilbake til Oslo lufthavn søndag kl. 12:00 med ankomst ca. 13:00. Husk å oppgi om du ønsker fellestransport i påmeldingsskjema.

Oppmøte til fellestransport på Oslo lufthavn er nede ved ankomst utendørs ved skjermen ved inngangen. Husk å være ute i god tid og gi beskjed om du blir forsinket. Ha på speiderskjerf slik at det er lettere å finne hverandre. 

Flere reisealternativer til Nordtangen finner du her

Deltakeravgift

Kurset koster 600 kr per person hvis du er med på hele helga. Hvis du kun er med på dagtid på lørdag betaler du 400 kr. 

Fellestransporten koster 300 kr tur/retur (150 kr en vei). 

Deltakeravgift og eventuellt fellestransport betales til kontonummer 3000.16.88487 og merkes med "Lederkursbonanza" og "navn på deltaker" innen 9.mars. 

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 50% av deltakeravgiften og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert. Husk å søke Frifond-støtte og reisestøtte innen 1.mai. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Hvis du ikke er medlem i KFUK-KFUM-speiderne må du betale et tillegg i prisen på 460 kr tilsvarende forbundskontingenten ut 2020. Dette gjelder ikke foresatte som har barn i KFUK-KFUM-speiderne. Medlemmer tilknyttet YMCA, YWCA, WAGGGS eller WOSM som for eksempel Norges Speiderforbund og Norges KFUK-KFUM betaler 100 kr i tillegg til deltakeravgiften. 

Politiattest

Alle deltakere, stab og ledere som skal være med på kurset må ha gyldig politiattest i orden før kurset starter. Les mer om hvordan du søker her.

Pakkeliste

  • Sovepose, laken og putetrekk (hvis du vil sove inne)
  • Innesko/tøfler/tykke ullsokker
  • Turkopp, tallerken og bestikk
  • Uteklær og sko (husk varme klær)
  • Lommelykt/hodelykt
  • Toalettsaker
  • Speiderdrakt og skjerf
  • Det er mulig å sove ute i telt eller i gapahuken, ta i så fall med liggeunderlag m.m

Påmelding

Gjøres i HyperSys. Du må oppgi hvilket kurs du vil melde deg på og om du vil sitte på med fellestransporten. 

Har du spørsmål om dette kurset?

Ta kontakt med teamleder for program Elise Irene Kjelling på telefon 40 60 85 66 eller e-post.