Norsk Roland er det beste patruljeførerkurset du kan delta på. Du bør bli med på Norsk Rolan hvis du vil lære alt som er å lære om praktisk og teoretisk speiding samtidig som du blir kjent med andre speidere fra hele Norge.

På Norsk Roland er programmet fullpakket. Avansert leirbygging, leirplanlegging og kyndig patruljeledelse på leir. Avansert førstehjelp, knuter og spleis. Planlegging, natur og friluftsliv, kjennskap til speiding i Norge og utlandet, patruljen på haik, programtips og mye mer. Dette skal du og patruljen din gjennomføre sammen.

Vi kan love at du vil komme hjem med inspirasjon og ideer til speidermøter, turer og leirer. Etter å ha deltatt på Norsk Roland er du blitt en bedre patruljefører!

Hvem passer kurset for?

Norsk Roland er for deg som liker leirliv og praktisk speiding. Passer for speidere som er klare for å lære noe nytt og få en opplevelse for livet. Født i ’05–’03. Du bør ha tatt et PF-kurs, men det er ikke et krav. 

Deltakeravgift 

Prisen er 2 500 kr og betales til konto: 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «NoRo 134» og deltakerens navn. Husk å betale inn 300 kr hvis du vil sitte på med fellestransporten fra Oslo Lufthavn Gardermoen. 

75% av kursavgiften blir refundert til speidergruppa hvis det søkes om Frifondstøtte. Vanligvis er det gruppeleder som søker. Det kan også søkes om 50% reisestøtte. Husk å søke innen 25.november.  

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Reise

Leiren starter lørdag 3. august og alle må være på Nordtangen speidersenter senest klokken 13.00. Vi avslutter lørdag 10. august klokken 14.00. Viktig at det blir tatt hensyn til oppstarts- og avslutningstidspunktene ved bestilling av reise fordi vi er ahengig av å starte og slutte til oppsatte tider for å få gjennomført kursopplegget. 

Det vil bli satt opp fellestransport fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fellestransporten koster 300 kr tur/retur som betales sammen med kursavgiften. Påmelding og mer info om denne kommer i deltakerbrevet som sendes til alle deltakere etter påmeldingsfristen.

Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig. Bruk denne miljøkalkulatoren for å se og regne på hvordan tog, buss, bil og fly påvirker miljøet vårt.

Tider for fellesbussen
Bussen går 12.00 lørdag 3.august fra Oslo Lufhavn Gardermoen og kjører deretter til Nordtangen. Om du kommer med fly må du lande senest kl. 11.30 for å være med på fellestransporten.

Du kan tidligst bestille fly med avgang 16.00 lørdag 10.august, da fellestransporten går fra Nordtangen kl. 14:00.

Kontaktinformasjon

Kursleder er Thomas Aalstad som kan nås på e-post. 

Har du spørsmål om påmelding eller betaling kan du sende en e-post til post@kmspeider.no

Vil du være stab? 

Er du over 17 år og vil være instruktør på Norsk Roland? Se utlysningen og søk her.

 

Toppbilde: Harald Undheim

Sandra Lundvang Ulsmåg, 16 år, har tidligere vært deltaker på Norsk Roland

Hva var det beste med å være deltaker på Norsk Roland?
- Det beste med Norsk Roland var alle jeg ble kjent med. Det var alltid smil, latter og glede. Det var alltid god stemming og noen å være med. Det var gøy at det var deltakere fra hele Norge, mange kule dialekter!! Nå i etterkant av kurset snakker jeg fortsatt med mange av de jeg var på kurs med.

Hvorfor vil du anbefale andre å dra på Norsk Roland ?
- Jeg vil anbefale andre å dra på Norsk Roland, fordi du får mye erfaring og mye kunnskap. Kurset hadde bra opplegg og positive og glade ledere. Jeg sitter igjen med mye ny kunnskap og inspirasjon fra kurset. Jeg har fått mange nye ideer til både turer og møter. Jeg sitter igjen med mange gode speiderminner og nye venner.

Hva lærte du på Norsk Roland?
- Jeg lærte å bli en dyktig patruljefører, som min gruppe kan dra nytte av. Jeg lærte at det er viktig å ha et bra patruljemiljø, jeg lærte knuter og spleising av tau. Jeg lærte mye første hjelp og hvordan en gruppe kan samarbeide raskt, fort og kreativt.

Bilder: Harald Undheim