Dette kurset er for rovere og ledere 18 år og eldre.

Innhold

Turledelse Vinter tar for seg prinsipper for å lede speidere på tur, og målet er at du etter kurset skal være en bedre og sikrere turleder i vinterfjellet. Kurset passer for alle ledere enten du har mye og eller lite erfaring, siden du selv får sette tre personlige læringsmål som instruktørene vil hjelpe deg med å oppnå (dette må du oppgi i påmeldingen). 

Kurset tar for seg orientering dag og natt, sikre veivalg, gode rutiner, risikomomenter, snøskred, etablering av leirområde og overnattingsformer i snø. Vi vil også ha speidergudstjeneste i Guds frie natur. All overnatting foregår ute, enten i snøhule, finsesatelitt eller telt. 

Du vil få utdelt sjekklister for planlegging, orientering, våkne veivalg og menneskelige faktorer som forårsaker dårlige vurderinger og uønskede hendelser.
Det vil være noe forarbeid og etterarbeid i forbindelse med kurset. Alle deltakere vil få en liste med praktiske tips til vinterfriluftslivet. Forbered deg på mye moro og en flott tur på fjellet med andre ledere!

Reise

Mer informasjon om anbefalt reise kommer senere. Tidligere har deltakerne tatt morgentoget fra fra Oslo S og Bergen. Ikke kjøp billetter før du har fått bekreftet din plass på kurset. 
 
Vi oppfordrer alle til å reise så miljøvennlig som mulig. Bruk denne miljøkalkulatoren for å se og regne på hvordan tog, buss, bil og fly påvirker miljøet vårt.
 

Deltakeravgift

Deltakeravgift er 1 300 kr. Reise til og fra Finse er ikke inkludert. 

Husk å søke om Frifondstøtte i etterkant. Da vil gruppa få 50% av kursavgiften refundert i Frifondstøtte. Det kan også søkes om 50% reisestøtte. Frist for dette arrangementet er 1.mai 2020. 

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Politiattest

Alle deltakere, stab og ledere som skal være med på kurset må ha gyldig politiattest i orden før kurset starter. Les mer om hvordan du søker her.

Påmelding

Gjøres i HyperSys

Vil du være stab? 

Er du over 20 år og vil være stab på Turledelse Vinter? Se utlysningen og søk her.