BESKRIVELSE AV MERKET

Her finner dere kravene for å ta aktivitetsmerket. Merkekravene er veiledende. Det betyr at dere kan tilpasse kravene til deres stifinnere for at det skal bli spennende og morsomt.

DETTE BØR DERE GJØRE

Det er i hovedsak speiderne som skal gjennomføre kravene med veiledning fra ledere.

1. Finn ut hva som skjer med sola og jorda som gjør at vi har forskjellige årstider.
  2. Lag et årshul eller en plakat med de ulike årstidene og kjennetegn og farger for de ulike månedene.
  3. Vær med på en førstehjelpsøvelse som tar for seg typiske skader for de ulike årsidene, for eksempel frostskader, solbrenthet, huggormbitt, flåttbitt og lignende.

DETTE KAN DERE GJØRE

I tillegg kan speiderne gjøre minst ett av kravene under.

• Lær om hva ulike dyr gjør om vinteren, for eksempel reiser til andre land, går i dvale, skifter til vinterpels og lignende.
  • Lag et bilde med ting fra naturen i den årstiden dere befinner dere i.
  • Del et ark i fire ruter og mal eller tegn med farger som er typisk for de ulike årstidene, en rute for hver årstid.
  • Finn ut hvordan det er lurt å kle seg til tur i de ulike årstidene. Prøv det gjerne ut både for riktig og "feil" årstid.

Hvis dere vil ha hjelp til å gjennomføre merket, kan dere bruke møteforslaget for Årstider.

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken