Snøhule i leheng: Dersom man har det tilgjengelig er det flott å grave en snøhule i leheng eller snøskavl. En skavl med høyde på 4-5 meter er det aller beste, er skavlen høyere enn dette er det fare for at hulen kan rase sammen. Her kan man begynne å grave på toppen av hulen, da vil snøen man graver bort ramle nedover og ut av veien for deg. Tak og vegger bør være mellom en halv og en meter tykk. Denne typen snøhule kan graves stor, og det kan bli en komfortabel overnattingsplass. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan grave av hyller, benker og andre praktiske ting du kan komme på.

Snøgrop i flatt terreng: Om man ikke finner noen skavl å grave i kan man grave en grop i flatt terreng dersom snøen er dyp nok. Grav en grøft i underkant av en meter bred. Denne bør være så dyp at du kan stå i den, eller så dyp som snøen tillater. Benker graves ut fra siden av gropen. Grav snøen ut i blokker som du kan bruke til å dekke åpningen med. Det er noe mere jobb å grave en komfortabel snøgrop enn en snøhule i leheng.

Nødgrop: Om man ikke har planlagt å grave snøhule, men trenger nødly, er det et poeng å grave snøhulen så fort som mulig. Mer om snøhule som nødly.

Iglo er en annen måte å bygge overnattingsplass av snø. Det er tidkrevende, men resultatet kan bli supert. Hvordan bygge en iglo.